Titkos diagnosztikai menü

»» 2018.JÚL.10 / frissítve: 2024.FEB.26 ---/

Titkos diagnosztikai menü

Figyelem: Sajnos néhány szolgáltató, blokkolja a *#0*# kódot, így ha nem működik, ez lehet az egyik oka annak, hogy miért.

Mielőtt elköteleznénk magunkat egy új vagy használt Samsung telefon vásárlása esetén, használjuk ezt a titkos kódot, *#0*#, amit a telefon tárcsázó billentyűzet segítségével kell beírni. Ez előcsalogatja a teszt ablakot, ahol meggyőződhetünk a telefon beépített funkcióinak helyes működéséről.

Gyors tipp: Némely gyártó blokkolja a kód alapú diagnosztikai módot a Samsung okostelefonokon és táblagépeken, azonban a legtöbb Samsung Galaxy telefon rendelkezik titkos diagnosztikai móddal (LG telefonomon ez a funkció nem működik).

Titkos diagnosztikai menü

Egyszerűen nyissuk meg a Samsung telefonalkalmazását úgy, hogy baloldalon alul megérintjük a telefon ikont ábrázoló zöld gombot.

érintsük meg a telefon ikont

A billentyűzet használatával írjuk be a * # 0 * # kódot (nem kell hívás gombot nyomni).

írjuk be a * # 0 * # kódot

Megjelent az alábbi képen látható teszt ablak.

Gyors tipp: Ha a kód beírása után semmi sem történik, ez azt jelenti, hogy a funkció le van tiltva az eszközön.

Megjelent a teszt ablak

Legfontosabb teszt funkciók

Vevő

Érintsük meg a "Vevő" (Receiver) gombot. Egy fehér képernyő látható, amelyet egy jól hallható tárcsahang, vagy egy búgó hang kísér. Itt egyszerűen csak érintsük meg a vissza gombot kétszer, a fő tesztoldalra visszatéréshez.

Rezgés

A "Rezgés" (Vibration) gomb teszteli a telefon vibrációs motorját. A képernyő fekete lesz, amit egy folyamatos rezgés kísér. Visszatéréshez érintsük meg a képernyőt.

Mega Cam

Érintsük meg a "Mega Cam" gombot a fő kamera teszteléséhez. A hangerő gombokkal nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük a képet, majd érintsük meg a képernyő alján található fényképezőgombot a fénykép rögzítéséhez. A tesztfotót a galériába menti, majd érintsük meg a vissza gombot a kilépéshez.

Érzékelő

Az "Érzékelő" (Sensor) gomb megérintésével a gyorsulásmérő, a közelségérzékelő, a barométer, a fényérzékelő, a giroszkóp, a mágneses érzékelő és az ujjlenyomat-szkennert tesztelhetjük.

  1. Gyorsulásmérő: Ellenőrzi, hogy mennyire érzékeli a mozgást a készülék rázással felfelé és lefelé.
  2. Proximity Sensor: Teszteli az eszköz közelségérzékelőjét. Fedjük le a telefont a tenyerünkkel, mire a képernyő zöldre vált, ha a közelségérzékelő működik.
  3. Barométer: Ez a szenzor elsősorban a magasság követéséért felelős, és segít a pontosabb GPS-mérésekben. Érintsük meg a "Barometer Selftest" -t, amely azonnal tájékoztat, ha működik vagy sem.
  4. Fényérzékelő Érintsük meg a "Fényérzékelő" (Lights sensor) elemet, majd tegyük ki a telefont különböző fényerősségnek. Három szintet mér, "Level 1" gyenge szinttől egészen a "3. szintig", a rendkívül fényesig.
  5. Gyroskóp: A giroszkóp méri a készülék forgását. Manuálisan végezhető el a teszt a "Kijelző" vagy a "Grafikon" megérintésével, vagy elforgathatjuk, majd a képernyőn megjelenő értékeket leolvashatjuk.
  6. Ujjlenyomat-érzékelő: Teszteli az ujjlenyomat-szkennert. Érintsük meg a "Normál beolvasás" elemet a tesztelés megkezdéséhez.

Érintés

Nyomjuk meg az "Érintés" (Touch) gombot ahol ujjunk segítségével a négyzeteket megérinthetjük egyenként, vagy folyamatosan érintve nyomon követhetjük a négyzeteket. Végül, ha mind zöldre váltott, automatikusan visszavisz a fő oldalra.

Alvás

Az "Alvó" (Sleep) gomb megérintésével azonnal alvó üzemmódba vált, majd ezután fel is ébreszti, ahogyan azt rendesen használjuk.

Hangszóró

A "Hangszóró" (Speaker) gomb a kézibeszélő audio kimenetét teszteli, ahol egy minta dalt hallhatunk, majd egyszerűen érintsük meg a "Hangszóró" gombot a befejezéséhez.

Front Cam

Az elülső kamera teszteléséhez érintsük meg a "Front Cam" gombot. Ez aktiválja az elülső kamerát, ahol önmagunkról készíthetünk képet. A tesztfotók automatikusan tárolódnak a galériában. Visszatéréshez érintsük meg a hátsó kamera gombját többször.

Alacsony frekvencia

Az "Alacsony frekvencia" (LOW FREQUENCY) teszteli a telefon fülhallgatóját, és a gomb megnyomásával megkezdi a tesztelést. Választhatjuk a 100 Hz-et, a 200 Hz-et és a 300 Hz-et, és minden alkalommal helyezzük fülünket a telefon fülhallgatójára ahol zümmögő zajok hallhatók. A tesztek befejezése után visszatérhetünk a fő diagnosztikai oldalra, ha kétszer megérintjük a vissza gombot.

Gyors tipp: Ha a fentiek közül valamelyik nem működik, azt jelenti, hogy a készülék hibás. Ne vásároljuk meg.

VÉGE