Rejtett rendszer fájlok

Windows tippek & trükkök

Rejtett rendszer fájlok

»» 2021.JAN.14 / frissítve: ---/

Rejtett rendszer fájlok: A rendszerfájlok nagyon fontos fájlok, jól el vannak rejtve a Windows telepítési könyvtárának mélyén, és a Windows rendszer indításához, stabil futtatásához, használatához nélkülözhetetlenek, azonban hibaelhárítási ok miatt néha meg kell nyitni a fájlokat és mappákat, amelyeket a Microsoft alapértelmezés szerint elrejtett. A fájlok biztonsági okból vannak „védve”. Fontos rendszerfájlok, és azok törlése vagy módosítása rendszer összeomláshoz vezethet, ezért csak saját felelősségre törölhető, módosítható a fájl.

Gyors tipp: A rendszerfájlok törlése visszafordíthatatlan hibát okozhat, ami a Windows rendszer újratelepítésével, és akár fontos adatok vesztésével is járhat.

Rejtett fájlok megjelenítése

Ha valamilyen okból mégis szükség van erre a műveletre, tegyük a következőt:

Nyomjuk meg egyszerre a billentyűzeten a Windows -Logo Windows -Logo + R billentyűket a Futtatás (Run) megjelenítéséhez, és írjuk be a control.exe folders parancsot.

a Futtatás ablak megnyitása

Megjelent a Fájlkezelő ablaka. Kattintsunk a Nézet gombra, a felső menüsorban.

Az újabb ablakban keressük meg és vegyük ki a pipát Az operácios rendszer védett fájljainak elrejtése (ajánlott) jelölőnégyzetből (ha be van pipálva).

Egy kisebb hibajelentő ablakban figyelmeztet, hogy védett rendszerfájlokról van szó, mégis engedélyezzük? Kattintsunk az Igen gombra. Még NE zárjuk be az ablakot.

védett rendszerfájlok

Ugyan ebbe az ablakba görgessünk lefelé a "Rejtett fájlok és mappák" bejegyzésig (kis sárga mappa ikon), majd jelöljük be az alatta található Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése elött található rádiógombot.

Kattintsunk az Alkalmaz, majd az OK gombokra. Bezárhatjuk az összes ablakot. Kész.

A fájlok újra elrejtése

A fent leírt módszer szerint nyissuk meg újra a Fájlkezelő beállításai ablakot, és pipáljuk be Az operácios rendszer védett fájljainak elrejtése (ajánlott) jelölőnégyzetet (ha nincs bepipálva).

Ugyan ebbe az ablakba görgessünk lejjeb a "Rejtett fájlok és mappák" bejegyzésig, majd jelöljük be a Rejtett fájlok, mappák és meghajtók elrejtése elött található rádiógombot.

Kattintsunk az Alkalmaz, majd az OK gombokra. Bezárhatjuk az összes ablakot. Kész.

VÉGE

a lap tetejére