Felhasználói fiók kép csere

Windows tippek & trükkök

Felhasználói fiók kép csere

»» 2018.AUG.11 / frissítve: ---/

Felhasználói fiók kép csere: Az alábbi leírás segíthet, hogy megváltoztassuk az unalmas képet, amelyet a Windows 10 automatikusan hozzárendel a felhasználói fiókhoz.

Gyors tipp: Minden újonnan létrehozott felhasználói fiók esetében a Windows egy általános képet választ, amit bármikor lecserélhetünk. Lehet akár a saját arcképünk, vagy a Képek mappából tallózva, vagy azonnal készíthetünk egyet a webkamera segítségével.


Első lehetőség

A felhasználó képének megváltoztatásához kattintsunk a Start menüre, baloldalt, alul a tálcán, majd a baloldali sávban a Felhasználók ikonra, végül a kis egérmenüből kattintsunk a Fiókbeállítások módosítása linkre.

kattintsunk a Start menüre

A Fiók oldalon megjelenik az Ön adatai ablak, ahol elvégezhetjük a képcserét. Ha már előzőleg kiválasztottuk a fiók fotóját és tudjuk melyikre akarjuk cserélni, kattintsunk a Tallózás gombra, majd keressük meg a képet és rendeljük hozzá a fiókhoz úgy, hogy egyszerűen rákattintunk. A rendszer automatikusan betölti.

megjelenik az Ön adatai ablak

Ne aggódjunk, ha túl nagy vagy túl kicsi képet választottunk, a Windows automatikusan csökkenti vagy növeli a kép méretét, hogy illeszkedjen a bélyeg méretű helyhez. (A fiókképeknek négyzetnek kell lenniük, a rendszer lekerekíti). Csak a rendszergazdák és a Standard fiókok tulajdonosai módosíthatják a képet, a vendégfiókok az arc nélküli szürke sziluettekkel kell beérniük.

Gyors tipp: Ha munkahelyen vagy iskolában használjuk a Windows rendszert, illetve ha nem saját tulajdon a fiók, nem tudjuk cserélni a fotókat, mert a rendszergazda letilthatta a hozzáférést.


Második lehetőség

Ha a fenti leírás bármilyen okból nem működik az alábbi leírás segíthet, hogy megváltoztassuk a képet, amelyet a Windows 10 automatikusan hozzárendel a felhasználói fiókhoz.

 • Nyissuk meg a rendszer gyökérkönyvtárát, amelyen a Windows jelenleg telepítve van, általában C: meghajtó (vagy egyszerűen kattintsunk Ez a gép (Sajátgép) ikonra az Asztalon, majd C: meghajtó).
 • kattintsunk a Start, majd Főkapcsoló gombra

 • A felső sor menüjében, a beállításoknál kattintsunk a Nézet elemre, majd jelöljük be a Rejtett elemek előtti négyzetet.
 • kattintsunk a Nézet elemre

 • Most kattintsunk a ProgramData mappára, ami idáig rejtett volt, de most már látható.
 • ProgramData mappa

 • A ProgramData mappára kattintva keressük meg a Microsoft mappát, ebben pedig az Alapértelmezett fiókképek mappát.
 • Alapértelmezett fiókképek

 • A képeket sajátra lehet cserélni, azonban fontos, hogy ugyanaz a név, ugyanolyan méret és fájlkiterjesztés szükséges. Van guest.bmp (448 × 448 px.), Guest.png (448 × 448 px.), User.bmp (448 × 448 px.), User.png (448 × 448 px.), user-32.png (32 x 32 px.), user-40.png (40 x 40 px.), user-48.png (48 x 48 px.) és user-192.png (192 x 192 px.) képek.
 • A képeket sajátra lehet cserélni

  Gyors tipp: Válasszunk ki egy saját képet, majd egy képszerkesztő programban alakítsuk át ugyolyan fájlkiterjesztésre (.bmp, .jpg, stb.), azonos méretre. Erre alkalmas program az XnView Letölthető az internetről »


  Eredeti kép visszaállítása

  A fent leírt képcsere módszer alapján kell eljárni. Az új képet pedig az Alapértelmezett fiókképek mappából lehet választani.

  Gyors tipp: Ha a Felhasználói fiók megsérült, vagy egyéb hiba jelentkezett, próbáljuk meg ellenőrizni, hogy Csökkentett Módban megszüntethető-e.


  Súlyosabb hiba esetén

  Indítsuk a Windows rendszert Csökkentett Mód-ban. A Csökkentett Mód egy olyan hibaelhárítási lehetőség, amely a számítógépet korlátozott állapotban indítja el, és csak a Windows futtatásához szükséges alap-fájlok és illesztőprogramok indulnak. A Csökkentett Mód szó a monitor sarkaiban jelenik meg annak megállapítására, hogy a monitort milyen üzemmódban használjuk. Az alábbi linkre kattintva kiválaszthatjuk melyik módszer a kényelmesebb az esetleges hibajavítására Csökkentett Módban:

  1. - Csökkentett Mód indítása parancssorral »

  Kattintsunk az Alkalmaz, majd az OK gombokra. Bezárhatjuk az összes ablakot. Kész.

  VÉGE

  a lap tetejére