Színszűrő használata

Windows tippek & trükkök

Színszűrő használata

»» 2020.Júl.23 / frissítve: ---/

Színszűrő használata: A szoftver gyártók úgy alakítják programjaikat, hogy a túl szűk felhasználói csoportot kihagyják, hiszen a programba épített plusz funkció nem éri meg a fáradtságot és plusz idő ráfordítást, ami többe kerülne a program gyártó cégeknek, mint az az 1-2 % többlet bevétel, esetleg még ennyi sem, ezért a megoldás az, hogy a programok kritikus részét nem kódolja, nem látja el akadálymentességgel. A Windows rendszer fejlesztő mérnökei azonban erre is gondolnak.

Gyors tipp: Ha a képernyő tartalma nehezen látható az egybefolyó színek miatt, kapcsoljuk be a Gépházba a színszűrő alkalmazást, ami módosítja a képernyőn használt színpalettát és segít megkülönböztetni azokat az ablak részleteket, amelyek csak a színükben térnek el egymástól.

A Redmondi székhelyű Microsoft csapat nagy gondossággal készíti Windows rendszerét, ami magába foglalja a valamilyen rendellenességgel küzdő felhasználók segítését is. Ezek egyike a Színszűrő alkalmazás, ami segíthet a színvakságban szenvedő felhasználóknak a rendszer könnyebb használatában.

Tegyük a következőt: Kattintsunk a Tálcán a baloldali sarokban található Windows -Logo gombra, azaz a Start Menüre, majd kattintsunk a Gépház linkre (kis fogaskerék ikon).

kattintsunk a Start menüre

A megjelent Gépház ablakába kattintsunk a Könnyű kezelés linkre

kattintsunk a Könnyű kezelés linkre

Az újabb ablakba, a baloldali menüsorba, kattintsunk a Színszűrők linkre. Megjelent a Színszűrők beállítás ablaka, ahol bekapcsolhatjuk.

kattintsunk a Színszűrők linkre

Lejjebb görgetve találunk további beállítást, ami lehetővé teszi a színpaletta változtatást, ami segít megkülönböztetni azokat az ablak részleteket, amelyek csak a színükben térnek el egymástól. Jelöljük be a Szürkeárnyalatos rádiógombot a hatás eléréséhez.

lejjebb görgetve megtaláljuk a további beállítást

Gyors tipp: Ha nem elegendő, kísérletképpen jelöljünk be más opciót is, addig míg elérjük a megfelelő színbeállítást és már különálló színek jelennek meg, nem folyik egybe a szín.

VÉGE

a lap tetejére