Windows 10 legújabb verziója

Windows 10 legújabb verziója

Rendszer ellenőrzés

2020.DEC.05 / frissítve: ---:
Windows 10 legújabb verziója: A Windows 10 jelenlegi rendszeréhez, amelyet a Microsoft mérnökei fejlesztettek ki, körülbelül félévente ad ki új verziót a cég. Minden hónap második kedden (más néven angolul: Patch Tuesday) pedig kisebb javításokat, biztonsággal kapcsolatos frissítéseket bocsát ki, amelyekkel megpróbálja kijavítani az elmúlt hónapban megjelent hibákat.

Gyors tipp: Különféle okokból érdemes lehet a Windows 10 legújabb verzióját telepíteni, mert tartalmazhat új funkciókat, más programmal való kompatibilitás miatt, vagy régi verzióban tapasztalt hiba javítása miatt.

Néha később érkezik:

A kontinenseken átívelő nyelvezet miatt, az évente kétszeri javításokat nem mindenki kapja meg egyszerre. A Microsoft lassan terjeszti a PC-k frissítéseit, gondosan mérve, tesztelve, hogy az egyes frissítésekkel kapcsolatban jelentkeznek-e problémák. Például egy adott számítógéphez, laptophoz a gyártók újabb és újabb hardvereszközöket és biztonsági szoftvereket fejlesztenek, amelyhez hozzá kell igazítani a Windows rendszert a megfelelő működéshez.

A legnagyobb probléma azonban, hogy a felhasználók akár egy, vagy több évig is használják úgy a rendszert, hogy nem törődve a biztonsággal, egyszerűen a Windows 10 régebbi verzióit futtatják.


Globális adatok:

2020 novemberében végzett felmérésből kiderült, hogy a Windows PC-knek csak 8,8% rendelkezett a legfrissebb 2020 októberi frissítéssel, és a számítógépek 37,6% rendelkezett az előző, 2020 májusi frissítéssel. A PC-k több mint 50% a Windows 10 2019-es vagy korábbi verzióit futtatta.

Gyors tipp: A Microsoft óvatos frissítési stratégiája miatt előfordulhat, hogy egyes számítógépek késve kapják meg a legújabb frissítést, miközben a kompatibilitási problémákat javítják.

Hogyan ellenőrizhető a verzió:

A számítógépre telepített verzió ellenőrzéséhez nyomjuk meg a Windows -Logo + R billentyűkombinációt egyszerre a billentyűzeten, majd írjuk be a megjelent Futtatás ablakába a „winver” szót (idézőjelek nélkül), majd nyomjuk meg az Enter billentyűt az indításhoz. A megjelent Windows – névjegy ablakában a „Verzió” bejegyzés mellett található az aktuális verzió szám.

aktuális Windows verzió ablaka


A Windows 10 legújabb verziójának beszerzése:

Annak ellenőrzéséhez, hogy a számítógépen a Windows 10 legújabb verziója van telepítve, használjuk a Microsoft hivatalos programját, aminek neve „Windows 10 frissítési segéd”, ami letölti és telepíti a legújabb Windows verziót az eszközre ha szükséges. Ha a legújabb verzió fut, kiírja, hogy „A számítógépre a legújabb Windows verzió van telepítve”.

Windows 10 frissítési segédprogram letöltése és magyar tájékoztató a használatáról itt: Update Assistant »»

segédprogram letöltése és magyar tájékoztató

Gyors tipp: Az oldalon lejjebb görgetve, lehetőség van a Windows rendszer letöltésére, és ISO fájlformátumba menteni, amit később flashdrive-ra vagy pendrive-ra írhatunk, így akár többször is telepíthetjük, vagy több számítógépre is.

Figyelem: A Windows 10 frissítési segéd még akkor is telepíti az új verziót, ha ismert probléma van a számítógépen. A Windows figyelmen kívül hagyja a problémát, és mindenképpen telepíti a rendszert. A Microsoft azt javasolja, hogy először ellenőrizzük, hogy van-e probléma a rendszeren.

VÉGE

Windows gyorsítás

A műveletek után azonnal érezni a gép gyorsulását és teljesítmény növelését.

Gyorsítás »»
Windows telepítés

Egyszerűbb egy friss OS-t beállítani, mint egy régi, rosszul működő Windows rendszert foltozni.

Tiszta telepítés »»
Háttérképek

Xp, Vista, Win7, 8, 8.1, 10, Android, Linux, HD háttérképek. Ingyen.

HD képek »»
Ingyenes websablon

Üzleti célra is ingyenes, minden képernyőhöz igazodó websablonok.

Új design »»
Melyik licenc

Három Windows 10 licenc típus létezik: kiskereskedelmi, OEM és volumenes.

Licenc »»
Rufus

Program a rendszerek ISO állományának pendrivera írásához.

Rufus »»
Dual Boot

A Windows-t telepíthetjük a Win8.1, Win8, Win7, XP mellé.

Több rendszer »»
USB Jelszó

Jelszó-visszaállító lemez létrehozása Windows 10.

Elfelejtett jelszó »»
Csökkentett Mód

A Biztonságos mód egy speciális Windows indítási mód.

Safe Mode »»
UEFI mód

Ha nincs átkonvertálva a merevlemez, az MBR partíciót törölni kell.

GPT partíció »»
E-mail értesítő

Windows automatikus e-mail értesítő, levélkezelő.

Windows Posta »»
Honlap Licenc

Weboldalak szövegét, tippek, leírások, képeket készítette "webmaster" a Creative Commons Nevezd meg! – Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt. Teljes licenc: Creative Commons. Másolni, terjeszteni, tipp-leírásokat sajátként feltüntetni csak engedéllyel és backlink elhelyezésével lehet.

websablonokresponsive image

Figyelem: Némelyik írás régebbi. Csak saját felelősségre alkalmazható.