God Mode – Vezérlőpult Mód

»» 2021.AUG.02 / frissítve: ---/

God Mode – Vezérlőpult Mód

A Microsoft mérnökei áthelyezték a Vezérlőpult funkciót (kissé rejtett helyre), amit ha újból megtalálunk, már könnyebben tudjuk elérni a számítógép és a rendszer beállításait.


Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések


Azonban van egy trükk, amellyel egyetlen mappában elérhetővé válik az összes számítógép beállítás mód, így nem kell keresni a Vezérlőpultot.

Gyors tipp: A Vezérlőpult beállítások megváltoztatása komoly rendszerhibákat okozhat, és a Windows összeomlását eredményezheti, ezért csak saját felelősségre végezhető el a Vezérlőpultban bármilyen változtatás.

God Mode – Isteni Mód / Vezérlőpult:

Angol neve »Master Control Panel« és több mint 300 beállítási lehetőséget kínál a regisztrációs adatbázisban és a rendszerben, így egyetlen helyen beállíthatjuk a színeket, a vírusirtót, a titkosítástól a lemezbeállításig mindent.

Nagyon röviden (5 másodperc):

Készítsünk az Asztalon egy Új mappát, majd nevezzük át GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} névre. Kész. Már használhatjuk is.


Bővebben:

Készítsünk az Asztalon egy Új mappát.

A.) – Kattintsunk az egér jobb oldali gombjával az Asztalra, és a felbukkanó egérmenüben húzzuk (ne kattintsunk, csak húzzuk) az egérmutatót az Új link fölé, ennek hatására újabb kis egérmenü jelenik meg, amelyben egy sárga színű mappa ikon látható, utána pedig Mappa bejegyzés. Kattintsunk az egér baloldali gombjával a Mappa linkre.

B.) – Kattintás után azonnal megjelent egy Új mappa az Asztalon.

God Mode – Isteni Mód

C.) – Másoljuk ki az alábbi kódot, majd nevezzük át az Új mappát erre a névre (kódra): GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.

a weboldalon található kód

Átnevezés módja: Kattintsunk a mappára az egér jobb oldali gombjával. A felbukkanó egérmenüben, felül, kattintsunk az egér baloldali gombjával az Átnevezés ikonra.

Átnevezés ikon

Fontos: – Átnevezés után kattintsunk egy szabad helyre az Asztalon az egér baloldali gombjával, ennek hatására eltűnik a sárga mappa ikon, helyette egy név nélküli ikon (csak a Vezérlőpult ikon) jelenik meg. Erre az ikonra lehet kattintani az összes beállítás eléréséhez, ami a Fájlkezelőbe nyílik meg.

Fájlkezelő

Gyors tipp: A God mode név helyett adhatunk más nevet (pl. Isteni-Mód vagy Vezérlőpult-Mód stb.), azonban a pont és az utána következő szám és betűsor nem változtatható!

A számítógépen a „GodMode” azt jelenti, hogy minden beállítást elvégezhetünk, ami a Vezérlőpultban és a rendszerben. Ez a módszer összegyűjti a számítógépen szétszórt összes alkotóelemének és funkcióinak beállításait.

VÉGE