Ingyen Windows rendszer

»» 2021.AUG.02 / frissítve: 2022.DEC.20 ---

Ingyen Windows rendszer

Ebben a leírásban a Windows 11 aktiválókulcs ingyenes, olcsóbb vagy kevésbé olcsóbb, illetve drágábban beszerezhető módjának megismerését találjuk.


Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések


Gyors tipp: Akár több százezer forintot is költhetünk egy új "bikaerős" számítógépre, laptopra, szükséges alkatrészekre, de az operációs rendszer (OS) nélkül nem indul.

Jó tudni, hogy a Microsoft ingyenes Windows operációs rendszert biztosít, de nem biztosít hozzá ingyenes aktiválási kódot, ezt továbbra is a Microsoft weboldalán lehet megvásárolni, esetleg vásárolhatunk Windows-kulcsot egy harmadik féltől, aki legális aktiváló kulcsok eladására szakosodott, illetve számítógép árusító boltokba, szervizekbe szerezhető be a jogtiszta licenc.

Használhatunk ingyenes alternatívaként Linux rendszert is, amiért egyetlen forintot sem kell fizetni, sőt ingyen vehetjük igénybe az újabb verzióval megjelent rendszert is, azonban a legtöbb felhasználó a Windows-t részesíti előnyben, mert minden kedvenc szoftverüket futtatja, beleértve a legújabb játékokat is.

Mind ahogy a számítógépnek (laptopnak) szüksége van Windows operációs rendszerre a használathoz, úgy a Windows rendszernek is szüksége van egy jogtiszta aktiváló licenc kulcsra. Azonban amíg a Windows rendszer nélkülözhetetlen, addig a licenc kulcs nélkülözhető, azonban ez korlátozott működést eredményez a használat közben (90 napig ingyen tesztelhető korlátozott fubkciókkal).

Mi szükséges a Windows rendszer használatához:

  1. – Microsoft Windows rendszer ISO fájl.
  2. – Aktiváló licenc kulcs.

Microsoft Windows rendszer ISO fájlja:

1.) Az ISO fájlt a Microsoft weboldaláról tölthetjük le teljesen ingyen, majd egy USB adathordozóra írva telepíthetjük és akár azonnal használhatjuk is, de ha a telepítés során nem adunk meg érvényes aktiváló kulcsot, csak korlátozott ideig használhatjuk.

Aktiváló licenc kulcs:

2.) Nélküle az Asztalon a képernyő jobb alsó sarkában egy vízjel jelenik meg "A Windows nincs aktiválva" felirattal. Ráadásul a Beállítások menüben nem módosíthatjuk a testreszabási beállításokat. Ez azt jelenti, hogy nem választhatunk személyes asztali ikonokat (pl. Ez a Gép (Sajátgép ikon), Felhasználó fájljai stb.). Nem használhatunk háttérképeket, diavetítés háttereket, nem tudjuk megváltoztatni a Start Menü, Tálca, Műveleti központ vagy címsor színeit, világos vagy sötét színű sémákat, betűkészleteket vagy zárolási képernyő opciókat. A Windows 11 aktiválása biztosítja a rendszer törvényes másolatának meglétét, ezért nem meglepő, hogy a Microsoft nem kínál semmilyen Windows rendszer technikai támogatást.

Fizetős aktiváló licenc kulcs:

Számos módja van a Windows 11 aktiválási termékkulcsának megszerzésére, és ezek ára teljesen ingyenestől akár több tízezer forintig terjedhet, attól függően, hogy a Windows melyik verzióját szeretnénk használni. Természetesen vásárolhatunk egy kulcsot a Microsofttól online, de vannak más webhelyek is, amelyek Windows kulcsokat árulnak kevesebbért. Lehetőség van arra is, hogy kulcs nélkül telepítsük a Windows rendszert, és ne aktiváljuk. De mi van, ha a gondosan kidolgozott PC-nknek biztonsági kockázata keletkezik?

Lehetőségek az ingyen használható Windows rendszerre:

  1. – A Windows 7, 8 vagy 10 rendszerről ingyen frissíthetünk.
  2. – Telepíthetjük aktiváló kulcs nélkül.
  3. – Iskoláknak és tanároknak kedvezmény, a "Tisztaszoftver" keretében.
  4. – Vásároljunk olcsó kulcsot egy harmadik féltől.
  5. – Vásároljunk kulcsot a Microsofttól (ez drágább).

Frissítés Windows 7, 8 vagy 10 rendszerről:

ELŐNYÖK: Ha már rendelkezünk Windows 7, 8, 8.1 vagy Windows 10 termékkulccsal, ingyenesen frissíthetünk Windows 11-re, majd aktiválhatjuk a régebbi operációs rendszerek egyikének kulcsával.

Ehhez, ha a számítógép Windows 11-kompatibilis de régi Windows 7, 8, 8.1 vagy Windows 10 rendszer van telepítve (természetesen a fontos adatok biztonsági mentése után), egyszerűen a Microsoft Windows 11 honlapját megnyitva, kattintsunk a „Letöltés most” gombra. Frissítés Windows 11-re...

Frissítés Windows 10-re

Ne feledjük, ha nemrégiben fontosabb hardver csere volt a régi Windows 7, 8, 8.1 vagy Windows 10 rendszert futtató gépen (pl. alaplap), előfordulhat, hogy a Windows nem találja meg az eszközre vonatkozó licencet, mivel frissítéskor a BIOS-ban, vagy regisztrációs adatbázisban keresi.

Gyors tipp: Ebben az esetben telepítsük újra a régi operációs rendszert, majd újból kezdjük el a Windows 11 frissítést.

HÁTRÁNYOK: Ha nagyon régi Windows-kulcsot használunk a Windows 11 aktiválásához, komplikációkba ütközhetünk telepítéskor vagy aktiváláskor, ha a Microsoft nem biztos abban, hogy jogosultak vagyunk a frissítésre. Ebben az esetben a Windows rendszer egy telefonszámot jelenít meg, amit fel kell hívni és végre kell hajtani a kulcs beírását és a kód megszerzését.

Ne aktiváljuk telepítéskor a Windows rendszert:

Ha nincs érvényes kulcs, akkor is ingyen használhatjuk a Windows rendszert a számítógépen. Telepítés közben, amikor a telepítő rendszer érvényes Windows kulcs beírását kéri, kattintsunk az ablak alján található "Nincs termékkulcsom" linkre. Ebben az esetben folytatódik a telepítés és 30 napig aktiválás nélkül használhatjuk.

kattintsunk a Nincs termékkulcsom linkre

A Windows nem aktiválásának hátrányai:

Ha a felhasználó a Windows aktiválása nélkül telepíti a rendszert, akkor az Asztalon megjelenik "A Windows nincs aktiválva" vízjel, valamint korlátozza a Windows személyre szabási lehetőségeit, amint fentebb erről olvashattunk.

Iskoláknak és tanároknak igényelhető kedvezmény:

A Tisztaszoftver Program értelmében az oktatási rendszerben a Windows és Office telepítőkészletek ingyenes használatáról az alábbi linken tájékozódhatunk: Tisztaszoftver Program ...

Az igényelt licence kulcs használata érvényességi időszakra van beállítva, ami általában az aktuális év márciusától a következő év februárjáig tart, és minden évben március 1-től lehet igényelni újra.

Vásároljunk olcsó kulcsot egy harmadik féltől:

Mivel nagyon olcsón lehet hozzájutni ezekhez az aktiváló kulcsokhoz (némelyik honlapon a Microsoft által kínált ár töredékéért), gyanakvásra ad okot, hogy hamis, azaz nem jogtiszta licencekről van szó. A legismertebb kereskedői oldal a Kinguin...

A Kinguin cég több százezer kulcsot ad el

Noha nem garantálhatjuk mindegyik weboldal becsületességét, mégis azt kell feltételezni, hogy az olcsóbb Windows kulcsokat árusító webhelyek valószínűleg törvényes kódokat árulnak, mivel nagykereskedőktől szerzik be, akiknek felesleges Windows példányuk van.

Gyors tipp: Sok régi számítógépet, laptopot hirdetnek ingyenes elvitelre, azért, hogy ne kelljen hivatalos hulladék gyűjtő telepre vinni. Ha termékkulccsal együtt kínálják ingyen, próbáljuk ki, hogy működik-e a Windows 10 frissítése esetén. Ha a régi tulajdonos nem aktiválta, akkor BINGÓ. Máris van egy ingyen kulcs több tízezer forint kiadás helyett, teljesen ingyen.

Ez nem fekete piac. Ez csak egy másik piac, ahol annak idején akár több száz Windows 7, 8, 10, 11 licenc kulcsot vásárolt egy cég, azonban számítógép park lecserélése esetén ezek a kulcsok megmaradtak, mert az újabb számítógép, újabb előtelepített rendszerrel érkeztek, így a régi aktiváló kulcsok feleslegessé váltak. Több milliós havi bevétellel rendelkező cégeknél nem foglalkoznak néhány ezer forint (dollár, euró) macerás bevétellel, így azok a viszonteladók megvásárolják majdnem ingyen, később pedig kevés haszon reményében továbbadnak.

A Kinguin cég kereskedői „több százezer” kulcsot adnak el, és nem egyszerű eladóktól vásárolt egy – két kulcsról van szó. Az ellenőrző hatóságok véletlenszerűen megvásárolnak egy kulcsot „hébe-hóba”, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy törvényesek-e.

Előfordulhat, hogy a vásárlók kapnak egy kulcsot, amelyet újra eladtak, azonban a törvényes kulcsot eladó kereskedő (pl. Kinguin cég) ügyfélszolgálata segít, és újat biztosít.

A hasonló cégektől vásárolt kulccsal nem lesz gond, ha olyan helyről vásároltuk a kulcsot, mint a Kinguin (vagy az Amazon, Newegg stb.), mert a Microsoft továbbra is kínál napi 24 órás technikai támogatást online és telefonon, még akkor is, ha a Windows kulcsát máshonnan vásároltuk nem a Microsofttól, csak annyiról győződjünk meg, hogy az egy törvényes webhely.

Mire figyeljünk nagyon:

Nem számít honnan szereztük be a termékkulcsot, a Windows ISO fájlt vagy rendszert a Microsofton kívül nem szabad más honlapról letölteni, mert lehet sok ártó kód és program beleépítve az ISO fájlba.

Az eredeti Windows rendszert a Microsoft adja ki, vagy egy megfelelően licencelt és támogatott partnere. A nem eredeti szoftverek nagyobb kockázatot jelentenek a rosszindulatú programok, a csalás, a személyes adatok nyilvánosságra hozatala, valamint a rossz teljesítmény vagy a funkciók meghibásodása miatt.

Gyors tipp: Ne vásároljunk olyan weboldalt üzemeltető kereskedőtől, aki nem biztosít visszatérítési szabályzata által lehetőséget a használhatatlan kulcs cseréjére, vagy az ár visszatérítésére a szoftverkulcsokkal kapcsolatban.

Vásároljunk kulcsot a Microsofttól:

Ha el akarjuk kerülni, hogy használhatatlan kulcsot vásárolunk, vagy garanciát szeretnénk a teljes vételár visszatérítésére, még akkor is, ha a kulccsal nincs probléma, a legjobb megoldás a Microsoft weboldalán vásárolni.

A Microsofttól történő vásárlás hátrányai:

A Microsoft adja a legdrágábban a Windows kulcsokat, és a magas árak ellenére továbbra is csak ugyanazt az operációs rendszert kapjuk mintha olcsóbban vásároltunk volna más viszonteladónál, és továbbra is csak egy számítógépen használható, ráadásul a prémium ár nem jogosít fel semmilyen többlet minőségi támogatásra. A Microsoft a hét 24 órájának telefonos és online támogatása mindenki számára elérhető, aki rendelkezik Windows kulccsal, még azoknak is, akik nem a Microsofttól vásárolták.

Mi a legjobb módszer az aktiváló kulcs beszerzésére?

Ha van egy régi Windows-kulcs, akkor ingyen kaphatjuk meg a Windows újabb verzióját ha átvisszük ezt a kulcsot egy korábbi verzióból. Ez a legjobb megoldás.

Ha nincs kéznél kulcs, akkor el kell dönteni, hogy jó-e a Windows aktiválatlan verziójának használata, amely korlátozza a testreszabási lehetőségeket, vízjelet tartalmaz az Asztalon, és nincs Microsoft támogatás.

Ha ezek közül egyik sem felel meg az elvárásainknak, ráadásul szeretnénk egy teljes biztonságban működő rendszert, vásároljunk kulcsot a Microsofttól.

VÉGE