Hasznos programok
HTML5 & responsive Weboldal

RO EN FR DE

header kép

Hasznos programokHasznos programok

Kezdőlap / 2013 Május 23 / Frissítve: 2014 Aug 18

Windows 8 leghasznosabb programjai: Minden telepített program valamennyire visszavesz a számítógép teljesítményéből, ezért ha van a Windows rendszerbe épített saját program, használjuk inkább azokat. Némelyek azonban a rendszer legmélyebb bugyraiban találhatók.

Több módszer is van ezek előcsalogatására.

  • 1.) -A C:\Windows\System32 mappában megtaláljuk a programokat.

Vagy:

  • 2.) -Alul a Tálcán kattintsunk, az egér jobb oldali gombjával. Elindul a Feladatkezelő ahol, felül a File majd Run new Task -ba írjuk be a program nevét. (Pl. dfrgui.exe)

Vagy:

programok 3.) - Egyszerüen csak töltsük le ezt a cmd.zip fájlt. Csomagoljuk ki, kattintsunk rá, majd írjuk be a _villogó kurzor mellé, az alábbiakban leírt segédprogram nevét. Pl. dfrgui.exe stb. letöltés cmd.zip » » »

Win 8 rendszerfájlok

Windows 8 leghasznosabb funkciói

Figyelem! Minden program alatt a "Letöltés" linkre kattintva, egy .cmd fájlt tölthetünk le. Kitömörítés után kattintsunk rá. Elindítja a programot.

defrag dfrgui.exe - Windows 8 beépített töredezettség mentesítője. Könnyebb megtalálni egy iratot, ha azt betűrendben tároljuk. A Windows rendszer is ezt teszi töredezettség mentesítéskor. Az előző Windows verziók tapasztalataira építve fejlesztették tökéletesre a jelenlegit. dfrgui.cmd_letöltése » » »

control panel control.exe - Vezérlőpult. Lehetővé teszi a rendszer kisalkalmazásainak az ellenőrzését, beállításainak a megváltoztatását, kezelhetőségét. Hardver, szoftver hozzáadását és eltávolítását. Elvégezhetjük a Windows frissítését, beállíthatjuk a tűzfalat és még sok más lehetőség. control.cmd_letöltése » » »

msconfig msconfig.exe - Vezérlőpult. Lehetővé teszi a rendszer kisalkalmazásainak az ellenőrzését, beállításainak a megváltoztatását, kezelhetőségét. Hardver, szoftver hozzáadását és eltávolítását. Elvégezhetjük a Windows frissítését, beállíthatjuk a tűzfalat és még sok más lehetőség. msconfig.cmd_letöltése » » »

cleanmgr cleanmgr.exe - A Windowsba épített remek kis Lemezkarbantartó.Törli az Internet és rendszer ideiglenes fájljait. A szükségtelen Miniatűr képeket. Csökkenti a szükségtelen fájlok számát, így lemezterületet szabadít fel és gyorsítja a számítógép futását. cleanmgr.cmd_letöltése » » »

regedt32.exe regedt32.exe - Konfigurációs szerkesztő eszköz a regisztrációs adatbázismódosításához. Ablaka két részből áll. Baloldalon a rendszerleíró kulcsok, jobb oldalon az értékeket tartalmazzák. Óvatosan, mert egy hibás bejegyzés rendszer összeomláshoz vezethet. regedit32.cmd_letöltése » » »

taskmgr.exe taskmgr.exe - A Feladatkezelőt a programok elindításához vagyfolyamatok leállításához használhatjuk. Dinamikusan megjeleníthető a számítógép teljesítménye, ha az "Erőforrás figyelő" gombra kattintunk. Akár egy kissé fokozhatjuk is a számítógép gyorsaságát. taskmgr.cmd_letöltése » » »

msinfo32.exe msinfo32.exe - Átfogó képet jelenít meg a rendszerről, a gép alkatrészeinek adatairól, a telepített programokról és a környezetről. Megtudhatjuk, mely programok milyen verzióval rendelkeznek, majd kereshetünk frissítéseket hozzá. Hasznos a bios frissítéshez is. msinfo32.cmd_letöltése » » »

MdSched.exe MdSched.exe - Hibaüzenetet küld a gép? Leáll, újraindul? A memóriakártya problémáira utalnak. A memóriadiagnosztikai eszköz automatikusan elindul a Windows újraindítása után, lefuttatva egy tesztet. Hibajelzés esetén Memória kártya cserére lesz szükség. MdSched.cmd_letöltése » » »

OptionalFeatures.exe OptionalFeatures.exe - A Windows szolgáltatásainak be és kikapcsolása. Néhány Windows szolgáltatást, például az Internet Information Services szolgáltatást be kell kapcsolni ahhoz, hogy használható legyen. Más szolgáltatások alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva. OptionalFeatures.cmd_letöltése » » »

SoundRecorder.exe SoundRecorder.exe - Hangkártyánkhoz csatlakoztatott mikrofon segítségével hangot rögzíthetünk bármiféle más forrásból. Saját hangunkat is beleértve, melyet számítógépünk merevlemezére mentve, majd DVD vagy pendrivra kiírva, más hanglejátszó eszközön lejátszható. SoundRecorder.cmd_letöltése » » »

SnippingTool.exe SnippingTool.exe - Képlopó. A Windows beépített segédprogramja. Feleslegessé teszi újabb program telepítését. Elinditva akár szabadkézi, téglalap vagy más alakzatban menthetünk kép részleteket. SnippingTool.cmd_letöltése » » »

charmap.exe - Karaktertábla. A billentyűzeten nem található, egyéb, (több száz) speciális karaktereket tartalmaz. A pont jeltől a bekarikázott szám és betű-ig minden megtalálható. Jelőljük ki, kattintsunk a Másolás gombra, végül válasszuk a Beillesztést a dokumentumban. charmap.cmd_letöltése » » »

Magnify.exe Magnify.exe - Szemüveg nélkül nem lát? Használjuk a Nagyítót. Kinagyítja a képernyő különböző részeit. Módosíthatjuk a felbontást, a képernyő élességét, méretét. Kisebb felbontásnál (640x480) kevesebbet, nagyobb felbontásnál (1600x1200) nagyobb felületet látunk. Magnify.cmd_letöltése » » »

UserAccountControlSettings.exe UserAccountControlSettings.exe - A Felhasználói Fiókok Felügyelete (UAC) megakadályozza, hogy káros programok (kémprogramok is) módosításokat végezzenek a számítógépen. Ha sűrűn bukkan fel, módosíthatjuk, milyen gyakran küldjön értesítést, de akár ki is kapcsolhatjuk. UAC.cmd_letöltése » » »

Természetesen a Windows 8 leghasznosabb funkciói felsorolását még folytathatnánk. Ha valami kimaradt azt megtaláljuk a C:\Windows\system32 mappában.

Vége

A lap tetejére

Hasznos programokEz Is Érdekelhet

Windows: Szemét fájlok maradnak frissítések, programok után is. Az internetről «Cookie», vírus töltődik le lassulást okozva

Windows gyorsítás »»

Android: A telefon sok felesleges fájlt termel lassítva a készüléket. Laptop, számítógép, tablet, okostelefon gyorsítás

Android gyorsítás »»

Zene-Kép: Hogyan kell le - feltölteni képeket, videót vagy más adatot a telefonra, vagy a telefonról Windows Phone rendszeren

Zene, kép letöltés »»

Driver: Hogyan kell frissíteni a Nokia Lumia telefon Microsoft Windows Phone rendszerét Wi-Fi vagy interneten keresztül

Windows Phone frissítés »»

Android Okostelefonok, tablettek animációi látványosak, azonban jó letiltani vagy legalábbis minimálisra csökkenten

Android animáció »»

Háttérkép: Windows, Android, Linux rendszerre, nagy felbontású HD minőségű háttérképek, monitorra, táblagépre vagy Tv-re

HD háttérképek »»

Nyomkövető: Lehetővé teszi az interneten keresztüli GPS alapú nyomkövetést és segít megtalálni az elveszett («lopott») gépet

Windows 10 Nyomkövető »»

Vezérlőpult: A Vezérlőpult beállításainak módja. Angol neve «Master Control Panel» és több mint 300 beállítási lehetőséget kínál

Windows 10 God Mode »»

Windows: A Windows Enterprise magába foglalja a «Windows To Go» készítő varázsló funkciót, USB-n is hordozható a rendszer

Ingyen otthoni Windows »»

Dual boot: A rendszert telepíthetjük a meglévő XP, Win7, 8, 8.1 mellé ha szeretnénk megtartani a régit is

Windows 10 dual boot »»

USB: Tiszta telepítés. Első lépés a Bios megváltoztatása, hogy a telepítés az USB flashdrive-ról induljon

Windows 10 telepítés »»

Honlap Licenc

Weboldalak szövegét, tippek, leírások, képek, RegTweak.exe programot készítette "webmaster" a Creative Commons Nevezd meg! – Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt. Teljes licenc: Creative Commons. Másolni, terjeszteni, tipp-leírásokat sajátként feltüntetni csak engedéllyel és backlink elhelyezésével lehet

Honlap történet

webmaster

A honlap 2007-ben indult. A Windows'98 megszűnésével 2009-ben, a webhosticon tárhelyre költözött. Első leírások XP rendszerre készültek, azonban a Microsoft támogatás megszűnése miatt az XP (Experience), Vista és a Windows7 leírások közül sok törlésre került. 2012 Okt. 26-tól a Windows 8 és 8.1, végül 2014 Októberétől a Windows 10 rendszer tippleírásai kerültek fel a honlapra. Időközben két arculatváltás is történt, azonban 2016 elejétől, a mobil okostelefonok és táblagépek elterjedésével, fontossá vált átalakítani "Reszponzív Mobilbarát" weboldalra. Jelenlegi weboldal tervezés, mobil eszközökre optimalizálva, 2017 első hónapjaiban készült

Figyelem: A leírások csak saját felelősségre alkalmazhatók